1 min

Google heeft een nuttige toevoeging gedaan aan Android 6.0 Marshmallow, het bedrijf gaat op het scherm van het toestel de locatie van de gebruiker tonen in Google Maps zodra er gebeld wordt met het alarmnummer. Hierdoor kunnen mensen die enigszins in paniek zijn toch eenvoudig zien waar ze zich bevinden in een noodsituatie.

In veel landen kunnen de alarmcentrales al zien vanaf welke locatie er een gesprek binnenkomt, maar vaak lang niet zo nauwkeurig als een smartphone dat kan waarmee gebeld wordt. Aangezien mensen in principe alleen het alarmnummer bellen in een noodsituatie kunnen zij daardoor ook enigszins in paniek zijn en moeite hebben om hun locatie te achterhalen. Door deze aanpassing van Google hoeven zij alleen maar op hun scherm te kijken en kunnen ze de alarmcentrale vertellen waar ze zich bevinden.

Deze feature zou werken in onder andere de Verenigde Staten en Pakistan. Daarmee lijkt Google moeite te doen om de feature in zoveel mogelijk landen te ondersteunen, aangezien we in heel Europa 112 hanteren als nummer van de alarmcentrale ligt het voor de hand dat de feature hier ook werkt. Dit hebben we alleen niet kunnen bevestigen.

Android 6.0 Marshmallow komt dit najaar beschikbaar, een exacte datum is nog onbekend.