De nieuwe Apple TV krijgt in een aantal landen de mogelijkheid om bediend te worden via spraakcommando’s, iets waar Apple gisteren enorm veel aandacht aan heeft besteed. Er zaten ook zeker hele handige functies tussen, maar helaas zal dit niet overal beschikbaar komen. In de Benelux komt een andere versie van de nieuwe Apple TV beschikbaar zonder Siri.

De afstandsbediening van de Apple TV beschikt over een knop waarmee Siri is aan te roepen. Deze versie van de afstandsbediening verschijnt slechts in een aantal landen, in de overige landen levert Apple een andere afstandsbediening mee en daar is de knop vervangen door een zoekknop waarmee een Spotlight zoekvenster wordt geopend op de Apple TV.

Ondanks dat Siri sinds vorig jaar ondersteuning biedt aan de Nederlandse taal op de iPhone en iPad, krijgen we in Nederland en België de Apple TV zonder Siri.

De Apple TV maakt gebruik van een nieuw besturingssysteem genaamd tvOS dat is gebaseerd op iOS. In de documentatie van dit besturingssysteem staat te lezen dat er verschillende versies komen van de nieuwe Apple TV. Ook staat erin dat er harde beperkingen komen voor het formaat van de apps. Zo kunnen apps maximaal 200MB groot zijn, willen ontwikkelaars toch meer bestanden toevoegen dan kunnen die worden gedownload via lazy loading. Voor contentaanbieders zal dat geen probleem zijn want die streamen alle video’s naar de Apple TV vanaf hun eigen servers, maar voor game-ontwikkelaars is het mogelijk wel een probleem aangezien games vaak groter zijn dan 200MB.

De nieuwe Apple TV is ook echt een gamingplatform waarbij de afstandsbediening maar ook de iPhones en iPads gebruikt kunnen worden als gamepads. De nieuwe Apple TV komt standaard beschikbaar met 32GB aan opslagcapaciteit voor 149 dollar maar er is ook een versie met 64GB voor 199 dollar. De nieuwe Apple TV werd gisteren gepresenteerd.