2min

Qualcomm heeft een nieuwe versie van zijn Quick Charge-technologie gepresenteerd, het gaat om Quick Charge 3.0. Met deze nieuwe techniek kan een smartphone of tablet nog sneller worden opgeladen, volgens Qualcomm kan een accu voor 80 procent worden opgeladen in slechts 35 minuten.

Bij gebrek aan een nieuwe accutechnologie die ervoor zorgt dat we onze mobiele apparaten niet meer elke dag maar bijvoorbeeld eens per week hoeven op te laden, hebben de fabrikanten besloten een wedstrijdje te houden wie het snelst een accu kan opladen. Huawei, Samsung en nu ook Qualcomm presenteren nieuwe technieken om een accu nog sneller op te laden, aan de ene kant heel prettig natuurlijk als je batterij leeg is en je weinig tijd hebt om op te laden, maar het echte probleem is natuurlijk de capaciteit.

De nieuwe Quick Charge 3.0-technologie is 27 procent sneller dan zijn voorganger, Quick Charge 2.0. Volgens Qualcomm kan een accu met een capaciteit van 2750 mAh in 35 minuten worden opgeladen van 0 naar 80 procent. Een capaciteit van 2750 mAh is voornamelijk gericht op smartphones, tablets hebben vaak het dubbele of zelfs het driedubbele aan accucapaciteit. Er zit echter wel een voorwaarden aan deze statistiek en dat is dat het toestel niet warmer is dan 40 graden tijdens het opladen.

Qualcomm bakt ondersteuning voor Quick Charge 3.0 in zijn nieuwe chips, zowel de dure als de goedkopere chips kunnen rekenen op ondersteuning. De Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430 zullen overweg kunnen met Quick Charge 3.0.

Zoals eerder vermeld zien gebruikers liever dat de totale accucapaciteit wordt verbeterd zodat ze minder vaak hoeven op te laden. Deze technologie legt in elk geval de basis voor nieuwe accutechnologieën en wellicht kunnen we over een paar jaar een accu voor 80 procent opladen in slechts 5 minuten.