Apple-gebruikers met een Apple Watch moeten nog even geduld hebben voordat ze watchOS 2 kunnen installeren. Apple heeft gisteren de lancering van de nieuwe versie van het besturingssysteem uitgesteld vanwege een hardnekkige bug die eerst opgelost moet worden.

Apple heeft aan Amerikaanse media laten weten dat er een bug is ontdekt die wat meer werk kost om op te lossen dan van te voren werd verwacht. Daarom is besloten watchOS 2 nog even uit te stellen, maar Apple laat meteen weten dat gebruikers niet heel lang hoeven te wachten, de nieuwe versie verschijnt binnenkort.

Om wat voor bug het precies gaat is onduidelijk, Apple-gebruikers die de beta’s hebben getest van watchOS 2 en ook de laatste golden master hebben geen bug gevonden. Wel zouden sommige gebruikers af en toe last hebben van trage reacties op hun Apple Watch, mogelijk heeft de bug daar iets mee te maken. Het kan ook zijn dat Apple een groot beveiligingslek heeft ontdekt en dat eerst maar even gaat dichten voordat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven.

In de nieuwe versie van watchOS 2 wordt de ondersteuning voor Siri verder uitgebreid, kunnen er uitgebreide routebeschrijvingen worden getoond, wordt de Apple Watch voorzien van native apps die echt op de Apple Watch draaien en niet op de iPhone en tot slot komen er meer wijzerplaten beschikbaar, met onder andere foto’s van de gebruiker.

Lees meer