2min Devices

Apple heeft watchOS 2 beschikbaar gemaakt voor Apple Watch

Apple is gisteravond begonnen met het uitrollen van watchOS 2 naar alle eigenaren van een Apple Watch. De nieuwe versie van het besturingssysteem brengt enkele nieuwe features naar de Apple Watch. Eigenlijk zou watchOS 2 vorige week verschijnen maar vanwege een bug werd de lancering uitgesteld.

Nadat vorige week al iOS 9 werd vrijgegeven voor de iPhone, iPad en iPod Touch is nu ook watchOS 2 beschikbaar gemaakt voor de Apple Watch. Eigenlijk zou watchOS 2 vorige week tegelijk met iOS 9 verschijnen, maar op het laatste moment besloot Apple de lancering uit te stellen. Een bug gooide roet in het eten en moest eerst opgelost worden voordat de nieuwe versie kon worden uitgerold. Apple heeft niet bekendgemaakt om wat voor bug het precies ging, wat doet vermoeden dat het een beveiligingsprobleem was.

Eigenaren van een Apple Watch krijgen automatisch een melding dat er een update beschikbaar is en het horloge kan worden bijgewerkt, dit kan echter enkele dagen duren omdat de uitrol gefaseerd gebeurd. Het is ook mogelijk handmatig te updaten door zelf te zoeken naar de update, dit kan in de Watch-app onder instellingen. De update kan dan worden gedownload en geïnstalleerd, de update is 12,4MB groot.

De nieuwe versie van watchOS biedt enkele nieuwe features, waaronder native-apps, apps kunnen nu echt op de Apple Watch zelf draaien en hoeven niet vanaf de gekoppelde iPhone te worden opgestart. Verder heeft Siri een veel bredere ondersteuning gekregen voor spraakcommando’s, kunnen betere routebeschrijvingen worden gegeven, kan de achtergrond van het horloge nu ook foto’s tonen en tot slot kunnen ontwikkelaars direct de sensoren in de Apple Watch uitlezen.