1 min

Google heeft de internationale media uitgenodigd voor een evenement op 29 september in San Francisco. Als tip staat op de uitnodiging dat Google wil praten over nieuwe traktaties van het bedrijf. Het gaat hierbij waarschijnlijk om twee nieuwe Nexus-toestellen, een nieuwe ChromeCast en Android 6.0 Marshmallow.

Er gaan al geruime tijd geruchten over de nieuwe Nexus-toestellen, als alle berichten en foto’s kloppen dan verschijnt er een nieuwe Nexus 5 van LG en een grotere nieuwe Nexus 6 van Huawei. De naam van de toestellen wordt mogelijk Nexus 5X, een toestel met een 5,2 inch scherm en de Nexus 6P met een 5,7 inch scherm.

Verwacht wordt dat de Nexus 5 opnieuw scherp geprijsd zal zijn, terwijl de Nexus 6 een wat hoger prijskaartje krijgt. Aan de binnenkant wordt waarschijnlijk gebruik gemaakt van Qualcomm-processoren, de grote vraag is of er is gekozen voor een Snapdragon 808 of toch de geplaagde Snapdragon 810.

Vorige week doken ineens foto’s op van een nieuwe ChromeCast van Google, daardoor is het gerucht ontstaan dat Google tijdens het evenement mogelijk ook met een nieuwe versie van de populaire HDMI-dongle komt. Het zou echter ook zomaar kunnen dat de nieuwe ChromeCast nog even op zich laat wachten.