Android Authority claimt uit verschillende bronnen vernomen te hebben dat Google op 15 of 16 oktober twee nieuwe Nexus-toestellen zal presenteren met het nieuwe Android L. Het zou gaan om de HTC Nexus 9, een tablet met een schermdiagonaal van 9 inch en mogelijk een Moto Nexus, een Nexus-smartphone van Motorola.

Hoe betrouwbaar de bronnen van Android Authority zijn is moeilijk in te schatten, maar ze stellen twee bronnen te hebben voor deze informatie, wat het iets geloofwaardiger maakt. Dat Google in oktober in elk geval één nieuw Nexus-apparaat zal presenteren met Android L staat redelijk vast, Android L is inmiddels al gepresenteerd maar daar hoort nog een toestel en een officiële lanceringsdatum bij. Ook is er al redelijk wat gelekt over de Nexus 9 van HTC.

Volgens de bronnen zal Android L officieel op 1 november beschikbaar komen. Dat betekent dat mensen met een Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 7 direct kunnen upgraden naar Android L. Iedereen met een ander Android-toestel zal moeten wachten tot de fabrikant in kwestie de update beschikbaar maakt. Waarschijnlijk zullen de hele snelle fabrikanten zoals Motorola nog dit jaar updates gaan verspreiden, terwijl de meeste andere fabrikanten pas in 2015 updates zullen gaan verspreiden.

De reden dat het zolang duurt voordat fabrikanten met een Android-update komen is omdat veel fabrikanten een eigen laag (skin) over Android heen leggen. Veel fabrikanten hanteren hun eigen Android-ontwerp en hebben zelf functies toegevoegd aan het besturingssysteem. Deze moeten vervolgens allemaal opnieuw worden toegevoegd aan een nieuwe Android-versie en per toestel worden getest, dat is een proces wat redelijk veel tijd kost. Google probeert fabrikanten er wel toe bewegen dit proces te versnellen, maar tot op heden met gematigd succes.