2min

De website AndroidPolice heeft de hand weten te leggen op de verpakkingen van de nieuwe Nexus-toestellen, daarmee zijn de namen van de toestellen nu ook definitief, de Nexus 5X en de Nexus 6P. Tot slot wist de website de hand te leggen op een persfoto van de Nexus 6P.

Iedereen die onze website volgt is al redelijk bekend met de toestellen, de Nexus 5X wordt door LG ontwikkeld en zal een scherm krijgen van 5,2 inch. De Nexus 6P wordt door Huawei gemaakt en wordt een stukje groter, dat scherm is 5,7 inch. Beide toestellen worden voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

Over de interne specificaties zijn al veel geruchten verschenen maar niets is nog definitief, het vermoeden gaat dat in beide toestellen een Qualcomm-chip is te vinden. Waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon 808 in de Nexus 5X en de Snapdragon 810 in de Nexus 6P. De prijzen van de toestellen zijn waarschijnlijk ook verschillend, verwacht wordt dat de Nexus 5X wat scherper geprijsd gaat zijn en de Nexus 6P wat duurder.

Aangezien beide verpakkingen nu uitlekken en ook het uiterlijk van de 6P gaan we er vanuit dat Google beide toestellen volgende week 29 september zal presenteren op het aangekondigde evenement. Beide toestellen zullen in elk geval binnen niet al te lange tijd beschikbaar komen. Met de introductie van deze toestellen zal Google ook Android 6.0 Marshmallow introduceren, de nieuwste Android-versie.

Wat Google verder gaat presenteren tijdens het evenement is nog onduidelijk, een nieuwe ChromeCast lijkt bijvoorbeeld ook in de pijpleiding te zitten.