2min Devices

Afbeelding toont HTC One A9, midrange-toestel dat bedrijf moet redden

Op internet is een afbeelding verschenen van de HTC One A9, een midrange toestel dat in het vierde kwartaal beschikbaar moet komen en min of meer het bedrijf moet gaan redden. Het gaat namelijk niet zo goed met HTC en het bedrijf heeft echt een verkoopsucces nodig om uit de negatieve spiraal te komen en van de ondergang gered te worden.

HTC hoopt ongetwijfeld met de HTC One A9 de negatieve spiraal om te buigen en weer succesvol te worden. De HTC One A9 is een midrange-toestel met wederom een metalen behuizing, het toestel is voorzien van een 5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1920 x 180 pixels. Het toestel zou aan de binnenkant beschikken over een Snapdragon 617-chip met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Verder beschikt het toestel over een 13 megapixel camera en een 4 megapixel ultrapixel camera aan de voorzijde. Aan de voorzijde is onder het scherm tevens een vingerafdrukscanner te vinden.

Het toestel komt op basis van de afbeelding beschikbaar in zes kleuren; geel, grijs, rood, roze goud, zilver en zwart. Volgens Evan Blass van EVleaks verschijnt het toestel in november, HTC heeft tot op heden nog geen aankondigingen gedaan voor het toestel of een evenement.

Qua uiterlijk lijkt het toestel nog het meest op een iPhone, iets wat HTC ongetwijfeld bewust heeft gedaan, in de hoop meer toestellen te kunnen verkopen. Uiteraard draait het toestel gewoon op Android met de HTC Sense-skin.

HTC heeft dit jaar eigenlijk nog geen succes weten te boeken, de HTC One M9 (review) was een grote teleurstelling en dat leidde tot een dramatisch koersverloop op de beurs en zeer slechte kwartaalcijfers. Het bedrijf is nu in de situatie gekomen waarbij het moet vrezen voor de toekomst.Het bedrijf heeft waarschijnlijk nog ongeveer een jaar de tijd om de boel weer op de rit te krijgen, daarna wordt de financiële situatie echt een probleem en wordt het bedrijf afhankelijk van geldverstrekkers.

Bron:Twitter