1 min

Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een foto geplaatst van een nieuwe HTC-smartphone, het gaat waarschijnlijk om de HTC Aero, ook wel bekend als de HTC A9. Het toestel wordt op de foto naast een iPhone 6 gehouden en we kunnen er niet omheen dat er wat gelijkenissen zichtbaar zijn.

Uiteraard heeft HTC zelf nog niets te meldden over dit nieuwe toestel, maar het zou gaan om een unibody behuizing net als de andere high-end smartphones van het merk, zoals de HTC One M8 (review) en HTC One M9 (review).

Het toestel beschikt naar verluidt over een 5,5 inch scherm, waarvan de randen van het glas heel licht zijn afgerond. De schermresolutie bedraagt waarschijnlijk 2560 x 1440 pixels. Verder zou HTC ervoor hebben gekozen om Qualcomm te dumpen als chippartner voor dit high-end model, de Qualcomm Snapdragon 810 heeft niet de gewenste prestaties kunnen leveren, daarom zou HTC nu gebruik willen maken van de MediaTek Helio X20-chip, dit is een chip met maar liefst 10 rekenkernen en 4GB aan werkgeheugen. De prestaties van deze chip zouden een stuk beter zijn dan de Snapdragon 810.

Het toestel zou volgend kwartaal al worden gepresenteerd en nog voor de feestdagen in de verkoop moeten gaan. Voor HTC is het te hopen dat het hierin slaagt en het toestel ook een succes gaat worden, het bedrijf heeft nodig wat succes nodig want financieel gaat het alles behalve voor de wind.