Opnieuw is er informatie naar buiten gekomen over een midrange HTC One E9-smartphone van de Taiwanese fabrikant. Upleaks deed ook al een boekje open op basis van bronnen, maar de HTC One E9 lijkt een smartphone met 5,5 inch QHD-scherm (2560 x 1440 pixels) en een MediaTek-chip te worden.

De HTC One E9 lijkt min of meer het goedkopere broertje te worden van het nieuwe vlaggenschip van HTC. De HTC One E9 heeft dan ook wel wat weg van de HTC One M9 maar is tegelijkertijd ook heel anders. Aan de voorkant lijken de toestellen veel op elkaar, verder beschikken ze beide over een metalen behuizing en komen ze in dezelfde kleuren beschikbaar, maar daar houdt het wel een beetje op.

Zo heeft de HTC One E9 een vlakke achterkant waar die van de One M9 een beetje gebold is. Het scherm van de One E9 is ook veel groter met zijn 5,5 inch ten opzichte van 5 inch. Opvallend is dat de HTC One E9 naar verluidt een QHD-resolutie krijgt van 2560 x 1440 pixels, terwijl het vlaggenschip het moet stellen met slechts een Full HD-resolutie.

Aan de binnenkant is niet de krachtige Qualcomm Snapdragon 810-chip aanwezig maar een 64bit octa-core chip van MediaTek. Over het algemeen zijn de MediaTek-chips minder krachtig dan die van Qualcomm. Verder is er wel gekozen voor 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant is verder gekozen voor een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 4 megapixel camera. Boomsound is uiteraard van de partij net als Bluetooth 4.1. Het toestel wordt geleverd met Android 5.0 en Sense 7.0, de eigen skin van HTC.

HTC heeft officieel nog niets bekendgemaakt over het toestel en het is dan ook nog onduidelijk in welke markten het bedrijf de One E9 wil gaan uitbrengen en wat een eventueel prijskaartje zal worden.