1 min

Microsoft gaat in de Windows 10 Treshold 2-update een grote wijziging doorvoeren in de manier waarop Windows 10 wordt geactiveerd. Op dit moment kan je Windows 10 alleen activeren als je eerst Windows 7 of Windows 8 installeert op je pc en vervolgens upgrade naar Windows 10, dat is straks overbodig zolang je een productsleutel (key) hebt van Windows 7 of Windows 8(.1).

Veel gebruikers hebben aangegeven dat als je Windows 10 schoon installeert op een systeem, nadat je eerder al een upgrade hebt uitgevoerd naar Windows 10 vanaf Windows 7 of Windows 8, er problemen kunnen optreden met het activeren van Windows 10.

Als deze gebruikers contact opnemen met de klantenservice krijgen ze het advies om dan meer eerst Windows 7 of Windows 8 te installeren om vervolgens weer het upgradeproces te doorlopen. Dit duurt echter een eeuwigheid en is alles behalve gebruiksvriendelijk. Microsoft heeft er daarom voor gekozen om het licentiebeleid wat te versoepelen en vanaf Windows 10 Treshold 2 kan je een schone Windows 10-installatie gewoon activeren met een Windows 7 of Windows 8 productsleutel.

Windows 10 Treshold 2 is de eerste grote update die naar alle Windows 10-systemen uitgerold gaat worden. Deze update verschijnt ergens in november en zal ook de nodige nieuwe features met zich meebrengen. Op dit moment wordt de build van Windows 10 Treshold 2 getest door Windows Insiders.