1 min

Het mag geen geheim meer zijn dat we met zijn allen steeds meer data verbruiken via onze mobiele verbindingen. Zeker door de opkomst van de 4G-netwerken is het internet veel toegankelijker geworden via een mobiele verbinding. In Nederland is de hoeveelheid mobiel internetverkeer in een jaar tijd dan ook verdubbeld, als we het tweede kwartaal vergelijken met het eerste kwartaal van dit jaar is er een stijging van 30 procent waarneembaar.

We verbruiken met zijn allen steeds meer data, het mobiel internet is niet langer voorbehouden aan alleen wat surfen, nieuws lezen en wat mailen. Tegenwoordig luisteren veel mensen muziek en kijken films via Netflix via hun mobiele internetverbinding. Dat zorgt ervoor dat het mobiele internetverkeer extreem toeneemt. In het tweede kwartaal van dit jaar verbruikte we met zijn allen 27,5 miljard MB aan dataverkeer, in 2014 was dat nog 14,2 miljard MB.

Een enorme stijging die voorlopig nog niet afneemt, in het eerste kwartaal van dit jaar lag het verbruik op 20,9 miljard MB. T-Mobile heeft vorige week bekendgemaakt dat het nu een landelijk dekkend 4G-netwerk heeft dus een groot aantal T-Mobile klanten zullen de komende tijd nog verantwoordelijk zijn voor een forse stijging. Een andere forse stijging kunnen we waarschijnlijk verwachten van Tele2-klanten, Tele2 gaat volgende week zijn 4G-abonnementen presenteren en verwacht wordt dat Tele2 aan gaat zetten tot een prijzenoorlog, waarbij het bedrijf gigantische databundels gaat aanbieden voor een lage prijs. Onder andere bundels van 20, 50 en 100GB per maand.