2min

Op het Chinese Weibo zijn de eerste details van de HTC One X9 uitgelekt, waarschijnlijk het nieuwe vlaggenschip van HTC voor 2016. De smartphone zou voorzien gaan worden van een Snapdragon 820 en een 23 megapixel-camera. Verder zou het toestel opnieuw beschikken over een metalen behuizing.

De eerste details die zijn uitgelekt van het nieuwe vlaggenschip van HTC liggen weliswaar erg voor de hand, maar het is gebruiker Kunghunki die met de details naar buitenkomt en dat is niet voor het eerst. Hij stelt dat het nieuwe vlaggenschip niet de HTC One M10 zal worden maar de HTC One X9.

De HTC One X9 zal een verbeterde versie worden van de recent geïntroduceerde HTC One A9, dat toestel werd vooral vergeleken met de iPhone omdat er zoveel overeenkomsten waren qua ontwerp. De HTC One X9 zal opnieuw beschikken over een volledig metalen behuizing met aan de binnenkant een Snapdragon 820-processor, dit is niet echt verrassend aangezien dat de nieuwe high-end chip van Qualcomm is voor 2016. Waarschijnlijk beschikken de LG G5 en de Sony Xperia Z6 ook over deze chip.

Verder maakt Kunghunki melding van een 23 megapixel-camera, wat lijkt te duiden op een camera van Sony, de meest high-end sensor van het Japanse merk beschikt ook over 23 megapixels. Aan de voorkant zou HTC vasthouden aan een 4 megapixel Ultrapixel-camera. Verder is er opnieuw HTC BoomSound aanwezig en kiest HTC voor 4GB aan werkgeheugen en 64 of 128GB aan opslagcapaciteit. Verder zou HTC nog een goedkoper model willen uitbrengen met 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit, of die dan ook over een Snapdragon 820 beschikt is nog onduidelijk.

Het grootste raadsel is op dit moment nog voor wat voor scherm HTC gaat kiezen, evenals de afmeting en schermresolutie. Voor de HTC One A9 besloot HTC weer te kiezen voor een AMOLED-scherm. Voor HTC is het belangrijkste dat ze met een goed en innovatief toestel komen want financieel zit het bedrijf aan de grond en elk nieuw product moet voorlopig raak zijn om de positie van het bedrijf te verbeteren.

Waarschijnlijk verschijnt het nieuwe vlaggenschip van HTC ergens in februari of maart van 2016.