2min Devices

‘HTC One M10 krijgt QHD amoled-scherm en Snapdragon 820-chip’

HTC is net als veel andere smartphonefabrikanten druk bezig met de opvolger van zijn vlaggenschip en volgens de bekende smartphonelekker, Evan Blass, gaat HTC gebruik maken van een 5,1 inch QHD amoled-scherm. Een 12 Megapixel Ultrapixel-camera met laserautofocus en een Snapdragon 820-chip.

HTC is druk bezig zijn activiteiten te verbreden naar meer markten nu het in de smartphonemarkt enorm onder druk staat en winst maken lastig is geworden. HTC heeft met de HTC One M7 (review) en HTC One M8 (review) goed gescoord twee en drie jaar geleden. De HTC One M9 (review) van afgelopen jaar was echter weinig innovatief en kon gebruikers dan ook minder bekoren.

HTC zal hier ongetwijfeld van geleerd hebben en daarom komt er dit jaar weer een bijzonder innovatief toestel. De HTC One M10 krijgt een 5,1 inch QHD amoled-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant kiest het Taiwanese bedrijf voor de Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, dit is het vlaggenschip van Qualcomm voor 2016. In deze chip is een Adreno 530 GPU te vinden. Verder is er 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig.

HTC zou verder hebben gekozen voor een vingerafdrukscanner in de home-knop en een 12 megapixel camera met Ultrapixel-technologie. Verder zou de camera voorzien van optische stabilisatie en laser autofocus.

HTC zou verder besloten hebben om het toestel niet tijdens de Mobile World Congress te introduceren, maar op een later moment. Vorig jaar verscheen de One M9 wel tijdens het Mobile World Congress.