1 min

Apple heeft zijn mobiele besturingssysteem iOS weer van een update voorzien, iOS 9.2 is nu beschikbaar. De grootste aanpassingen zijn te vinden in de Safari View Controller, de Apple Muziek-app en Siri kan nu ook Arabisch spreken en verstaan.

De nieuwe versie van iOS is een kleine upgrade waarbij voornamelijk verbeteringen worden toegevoegd aan het mobiele besturingssysteem en er niet zozeer nieuwe features worden geïntroduceerd. De grootste wijziging in de versie is te vinden in de Safari View Controller, deze ondersteunt nu ook extensies van apps van derden. Hierdoor kunnen apps uitgebreider gebruik maken van de Safari-browser binnen hun app en bijvoorbeeld links doorsturen naar andere apps via het deelmenu.

Ook de Muziek-app van Apple die de hele Apple Music dienst moet dragen heeft een fikse update gekregen, zo is het nu duidelijker zichtbaar of een nummer offline is opgeslagen op het toestel. In de lijst met nummers wordt een iPhone-icoontje getoond als het nummer ook op het toestel is te vinden.

Zoals in de introductie vermeld is Siri ook weer een stukje uitgebreider geworden, het kan nu ook Arabisch spreken en verstaan. De persoonlijke assistent kan nu dus ook in de Arabische landen worden gebruikt.

Om iOS 9.2 te installeren moet je naar de Instellingen-app gaan, vervolgens op Algemeen drukken en dan op Software-update. De update zal dan getoond worden met een mogelijkheid deze te downloaden en te installeren. Wel heb je wat vrije ruimte nodig op je toestel om deze update te kunnen installeren.