1 min

Volgens de laatste geruchten zou Microsoft een hele grote update voor Cortana op de planning hebben staan, de persoonlijke assistent van Microsoft die nu al een grote rol vervult in het besturingssysteem. Microsoft zou Cortana veel breder willen gaan inzetten, zodat ook in documenten en enterprisediensten eenvoudig gebruik kan worden gemaakt van Cortana.

In november verscheen de eerste grote Windows 10 upgrade en in het voorjaar van 2016 wordt de volgende grote upgrade verwacht. Intern heeft deze upgrade de naam Redstone. Volgens bronnen van The Verge krijgt voornamelijk Cortana een grote update bij deze release, het moet doen mogelijk worden om Cortana ook in te zetten voor taken binnen documenten, daarmee wordt het mogelijk om eenvoudig te zoeken binnen een document, maar mogelijk ook andere taken uit te voeren, zoals het vervangen van teksten en het opmaken van het document met spraakcommando’s.

Of Microsoft op dat moment ook nieuwe talen zal gaan toevoegen aan Cortana is nog onduidelijk, maar aangezien Microsoft zijn persoonlijke assistent steeds breder beschikbaar maakt, ligt dat wel voor de hand. Gisteren kwam Cortana beschikbaar voor Android en iOS.