1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste gebruikers van Windows 10 melden dat ze de mogelijkheid zien om spraakassistent Cortana te gebruiken. Cortana is al geruime tijd te gebruiken in Windows Phone, maar zal ook de overstap naar Windows maken, al heeft Microsoft dit officieel nog niet bevestigd.

Vooralsnog lijkt Microsoft slechts een selecte groep testers toegang te geven tot Cortana. Er zijn al miljoenen systemen waarop een bètaversie van Windows 10 actief is, maar vooralsnog lijkt Microsoft zich te beperken tot een klein percentage daarvan.


Gebruikers waarbij Cortana actief is, zullen in hun taakbalk een extra icoon zien verschijnen. Het icoon staat direct naast de Startknop van Windows in plaats van de zoekfunctie, zoals in bovenstaande afbeelding te zien is. Cortana kan op Windows -vooralsnog- niet veel anders dan in Windows Phone. Dat is wellicht ook niet zo gek, omdat Windows 10 en Windows Phone uiteindelijk samengevoegd zullen worden.

Microsoft heeft officieel nog niet bevestigd dat Cortana naar Windows 10 zal komen, maar dat lijkt nu een kwestie van tijd.