1 min Devices

LG zal dit jaar geen Nexus-toestellen op de markt brengen

LG heeft op het Mobile World Congress de LG G5 gepresenteerd, wanneer het toestel precies op de markt komt is nog niet bekendgemaakt. Wel maakte het bedrijf eerder al duidelijk dat er nog een tweede vlaggenschip zal volgen later dit jaar. LG heeft nu in elk geval duidelijk gemaakt dat dit geen Nexus-smartphone zal zijn. LG richt zich dit jaar puur en alleen op het eigen merk.

LG zal dit jaar dus geen Nexus-smartphone of -tablet op de markt gaan brengen. Dat betekent dat Google nieuwe partners heeft gevonden om Nexus-toestellen mee te maken. Wie dit zijn is op dit moment nog niet duidelijk, HTC werd eerder al een keer genoemd in de wandelgangen. Mogelijk dat ook Huawei nog een tweede kans krijgt.

LG maakte eind januari bekend dat het bedrijf met twee smartphone-vlaggenschepen gaat komen dit jaar. De eerste is duidelijk, dat is de LG G5. De tweede is mogelijk een opvolger van de LG V10, maar het kan ook zijn dat het bedrijf nog een phablet gaan introduceren, een opvolger in de LG Pro-serie. Vooralsnog is het even afwachten.