Het meest recente testbericht van NL-Alert is ontvangen door 7,1 miljoen Nederlanders. Het bericht werd op 7 december verzonden, gelijktijdig met de maandelijkse test van de sirenes. Het bereik lag daarmee op 49 procent van het totaal.

Het nieuwste testbericht van NL-Alert werd door providers KPN, T-Mobile en Vodafone verstuurd via de 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Tele2-klanten die met het 4G-netwerk van het bedrijf verbonden waren vielen buiten de boot, er wordt nog aan ondersteuning gewerkt. Naar verwachting is Tele2 vanaf begin 2016 in staat om de berichten van NL-Alert via 4G uit te sturen.

De vorige test van NL-Alert vond plaats op 1 juni 2015, toen lag het bereik nog op 35 procent. Met de nieuwste test is het bereik dus met 14 procent vergroot. Wanneer Tele2 het versturen van NL-Alert-berichten ondersteunt, wordt het totaalbereik sowieso ook vergroot. Het volgende testbericht staat gepland voor 6 juni 2016.

Voor de ontvangst van NL-Alert-berichten moeten smartphones ingesteld worden, al zijn veel modellen tegenwoordig al standaard op de juiste manier geconfigureerd. Heb je het bericht niet ontvangen, dan kan dit dus liggen aan de instellingen. Op de website van NL-Alert wordt voor veel smartphones uitgelegd hoe de dienst kan worden ingeschakeld.