LG heeft zijn nieuwe LG HomBot Turbo+ robotstofzuiger deels aangekondigd. De nieuwe robotstofzuiger beschikt over niet twee maar drie camera’s en zal via een smartphone-app op afstand zijn te bestuderen, ook kunnen delen van het huis worden gemarkeerd om schoongemaakt te worden. Tot slot kan de HomBot worden ingezet als beveiligingsagent.

LG heeft een groot stukje van de sluier opgelicht van zijn nieuwe LG HomBot Turbo+, de volledig sluier zal tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas worden opgelicht. Dan zal bekend worden gemaakt in welke markten de stofzuiger beschikbaar komt en tegen welke prijs. Ook zal LG de nieuwe robotstofzuiger dan demonstreren.

p dit moment claimt het bedrijf via augmented reality de mogelijkheid te bieden om een gebied in je huis te markeren dat schoongemaakt moet worden. Of de stofzuiger inclusief smartphone-app ook echt op een augmented reality-methode werkt is nog maar de vraag. Dat zal moeten blijken als het product volgende maand wordt getoond op de CES in Las Vegas.

Wel weten we al dat de robot weer is afgerond en beschikt over zijborstels zodat die goed in de hoekjes kan komen. Verder zijn er geen twee maar drie camera’s aanwezig op de robot zodat die nog beter kan navigeren door het huis. Zo is er een camera toegevoegd aan de bovenkant die het plafond filmt voor navigatie doeleinden, verder kan je met een smartphone-app op elk moment, ook als je buiten de deur bent, verbinden met je LG HomBot Turbo+, je kan dan de opdracht geven om te gaan stofzuigen, eventueel zelf rondrijden met de HomBot en de bot inzetten als beveiligingsagent.

Als je bijvoorbeeld de achterdeur vergeten bent op slot te doen kan je de bot daar neerzetten en zodra die dan beweging detecteert wordt er een foto gemaakt en doorgestuurd naar je smartphone.