Een elektrisch huisdier

De afgelopen weken heb ik thuis wat minder hoeven stofzuigen omdat de LG Hombot elke dag een poging deed mijn huis schoon te houden. We hebben van LG de LG Hombot VR64607LV te leen gehad, dit is een betaalbaar model dat op dit moment te verkrijgen is voor 318 euro.

Daarmee is deze LG Hombot een heel stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de iRobot Roomba 880 (review) die we ongeveer een jaar geleden aan dezelfde testen onderwierpen. Net als vorig jaar kwam ik de afgelopen weken thuis en was de robot tijdens mijn afwezigheid bezig geweest met stofzuigen. Ik heb wel grote verschillen ontdekt tussen de twee robotstofzuigers en eerlijk is eerlijk dat mag ook wel gezien het forse prijsverschil.


Om te beginnen moest ik wederom mijn huis robotproof maken, dat beteken dat alle losliggende kabels vastgezet moeten worden, bepaalde afstanden tussen kasten, planten en dergelijke net iets groter of kleiner moeten worden. Zodat de stofzuiger er juist wel of juist niet bij kan. Verder moet je ervoor zorgen dat je niets laat rondslingeren op de vloer want de robot gaat er geheid mee aan de haal of loopt erop vast. Ben je dus iemand die zijn sokken vaak naast zijn bed laat liggen of die de was niet in maar naast de wasmand gooit, dan zal je weinig plezier beleven van een robotstofzuiger want daar kunnen ze niet mee omgaan.

De LG Hombot is een leuke robotstofzuiger die wel degelijk verschil maakt in het huishouden, maar ook zeker zijn tekortkomingen heeft. Mijn vriendin heeft hem al de bijnaam Steve gegeven en in principe hoort Steve op zijn basisstation te staan als ik ’s avonds thuiskom, maar ik heb menig avond op zoek moeten gaan naar Steve om te kijken waar die was vastgelopen.

Table of contents