1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Zuid-Koreaanse LG Electronics onthulde afgelopen zondag dat het flink gaat investeren in de ontwikkeling van robots. Het bedrijf wil door die stap meeliften op het verwachte succes van kunstmatige intelligentie. De bedoeling is om uiteindelijk geavanceerde machines te ontwikkelen die alledaagse taken van de mens over kunnen nemen.

LG schrijft in het statement dat het wil beginnen met de ontwikkeling van producten die nauw samenwerken met zijn witgoedafdelingen, zoals koelkasten, wasmachines en airconditioners. "We bereiden ons voor op de toekomst, door agressief te investeren in de ontwikkeling van producten voor smart home, in robots en sleutelonderdelen hiervoor. Tegelijk versterken we de mogelijkheden van onze witgoedafdeling", aldus Jo Seung-jin, hoofd van LG’s witgoedafdeling in een statement.

Vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie en draadloze communicatie zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven op de boot springen. Het is nu immers makkelijker om nieuwe technieken te realiseren die verschillende apparaten aan elkaar kunnen koppelen en die samen te laten werken.

LG Electronics vertelt in zijn statement niet wat voor plannen het precies heeft, of hoe het wil investeren in robotica. Het bedrijf liet wel weten "een reeks opties door de combinatie van technieken, waaronder autonoom rijden en kunstmatige intelligentie" te bestuderen.

Landen van over de hele wereld investeren verder flink in robotica, met de gedachte een nieuwe industrie te ontwikkelen. De bedoeling is om zo snel mogelijk technieken te realiseren die bepaalde menselijke taken geheel over kunnen nemen, zoals arbeid op het land.