Acer heeft de Acer Aspire Switch 12 S gepresenteerd een hybride tussen een tablet en laptop met degelijke specificaties en flink wat poorten. De belangrijkste toevoeging is in elk geval de USB Type C-aansluiting voor de stroomvoorziening.

Acer heeft een opvolger gepresenteerd voor de Acer Aspire Switch 12, een systeem dat vreemd genoeg van alles probeerde te zijn, maar uiteindelijk meer een goedkope Windows-tablet was. Daar heeft het bedrijf van geleerd want de opvolger is op papier en visueel al een stuk beter. De Acer Aspire Switch 12 S is nog steeds een hybride tussen een tablet en een toetsenbord, maar nu met een volwaardig groot functioneel toetsenbord. Het systeem kan ook deze keer op verschillende manieren worden gebruikt, als tablet, laptop, staand, in tent-mode en dergelijke.

Een ander belangrijk verschil zijn de specificaties, zo is er nu gekozen voor een nieuwe Intel Core M-processor die echt een stukje sneller zijn dan de vorige generatie, verder is er de keuze uit 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit of 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagcapaciteit. Ook is er een keuze uit twee schermen een Full HD-scherm of een 4K-scherm. Het formaat van het scherm is overigens ook wat groter geworden en is nu 12,5 inch.

Een ander groot belangrijk verschil zijn de aansluitingen op de tablet, er is nu gekozen voor een USB Type C-poort voor de stroomvoorziening, maar deze poort ondersteunt ook Thunderbolt voor data- of video-overdracht, ideaal in combinatie met bijvoorbeeld Acer’s nieuwe monitor. Verder zijn er nog twee USB 3.0-poorten,een micro-HDMI-uitgang, koptelefoonaanslutiing en microSD-kaartlezer aanwezig in de tablet. Tot slot heeft Acer nog een Intel RealSense 3D-camera toegepast in de tablet, zodat Windows Hello gebruikt kan worden.

Het gevolg van deze verbeterde versie is dat die niet zo goedkoop is als zijn voorganger het instapmodel gaat 999 dollar kosten met 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslagcapaciteit en een Full HD-resolutie. De prijs van de duurdere versie en de prijzen in euro’s zijn nog niet bekendgemaakt.

Verder meldden sommige media dat Acer nog een verrassing in petto zou hebben in het toetsenbord, maar hierover is bij ons niets bekend en gezien de prijs zou ons dat ook verbazen. Microsoft heeft bij de Surface Book een extra videokaart verwerkt in het toetsenbord om de laptop meer rekenkracht te geven als deze zijn gekoppeld.