2min Devices

Acer presenteert Surface Pro 4-concurrent zonder actieve koeling

Acer heeft zojuist in New York nieuwe producten gepresenteerd, waaronder een nieuwe Surface Pro 4-concurrent, de Acer Switch Alpha 12. De Switch Alpha 12 beschikt zoals de naam al doet vermoeden over een 12 inch IPS-scherm en de resolutie bedraagt 2160 x 1440 pixels. Het systeem komt in verschillende configuraties op de markt met een Intel Core i3 tot een Intel Core i7-processor.

Acer gaat de concurrentie aan met de Surface-producten van Microsoft. De nieuwe Acer Switch Alpha 12 kan zich meten aan het topproduct van Microsoft. Acer heeft zelfs nog een verbetering doorgevoerd, het heeft de koeler achterwege gelaten en gekozen voor een intelligente oplossing met vloeistofkoeling, waarschijnlijk heatpipes, waardoor actieve koeling overbodig is.

De Acer Switch Alpha 12 is net als de Surface Pro een tablet waar een toetsenbord aan vastgeklikt kan worden, deze levert Acer uiteraard ook voor de Alpha 12 en deze zijn voorzien van backlight. De tablet beschikt daarnaast over een standaard net zoals de Surface die tot 165 graden kan worden uitgeklapt. Acer heeft niet gekozen voor magnesium als behuizing maar voor aluminium. Het gewicht is beperkt gebleven tot 900 gram zonder toetsenbord en 1250 gram met toetsenbord. In totaal is de Alpha 12 met toetsenbord slechts 15,8mm dik.

De configuraties lopen zoals eerder vermeld uiteen van een Intel Core i3-processor tot een Intel Core i7, het werkgeheugen bedraag 4 of 8GB en de opslagcapacitieit bestaat uit een SSD van 128, 256 of 512GB. Verder biedt de Switch Alpha 12 ondersteuning voor Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac en MU-MIMO. Aan de zijkant is een USB 3.0 Type C-aansluiting vinden waarmee de tablet kan worden opgeladen en eventueel ook een dataconnectie mee kan worden gemaakt. Voor de compatibiliteit is ook nog een USB 3.0-poort toegevoegd, je oude muis of USB-stick kan je ook nog aansluiting. Verder is er nog een microSD-slot aanwezig.

De tablet komt in juni op de markt voor een adviesprijs vanaf 899 euro.