2min

Op internet verschijnen weer uiteenlopende berichten over de hardwaredivisie van Microsoft. Volgens de laatste berichten gaat Microsoft dit jaar de stekker trekken uit de Lumia-smartphones. De Lumia 950 en Lumia 950 XL waren de laatste Lumia-smartphones, in plaats daarvan verschijnt er volgend jaar een Surface Phone. Verder zou Microsoft ook de nieuwe Surface Book 2 en Surface Pro 5 hebben doorgeschoven naar 2017.

Microsoft wil officieel niet zeggen over de toekomstplannen van het bedrijf rond de hardwareproducten, maar volgens de geruchten die nu online circuleren, gaat het bedrijf stoppen met de Lumia-smartphones en zal het in 2017 met Surface Phones op de markt komen. Daarmee wil het bedrijf proberen om alsnog succesvol te worden met Windows 10 Mobile, iets wat tot op heden niet is gelukt.

Verder zijn er meerdere geruchten dat Microsoft volgende maand een evenement gaat organiseren om nieuwe hardware te presenteren, maar we iedereen wellicht hoopte op een nieuwe Surface Book of Surface Pro 5, zou Microsoft tijdens dat evenement alleen een Surface All-in-One pc gaan presenteren en verder niets.

Op zich een spannende keuze van Microsoft want het aantal All-in-One pc’s dat elk jaar wordt verkocht is niet bijzonder hoog en de meeste zijn van de grote concurrent, Apple. All-in-One pc’s met Windows hebben nooit echt de massa weten te bereiken, iets waar Microsoft dan ook ongetwijfeld verandering in wil brengen.

In 2017 moet dan echt alle Surface-hardware verschijnen, de Band 3, Surface Book 2, Surface Pro 5 en uiteraard de Surface Phone, die ongetwijfeld in meerdere formaten zal verschijnen. Eerst maar even het evenement in oktober afwachten om te zien waar Microsoft precies mee komt.