2min

Samsung wil zijn Z3-smartphone met het Tizen-besturingssysteem ook in Europa gaan verkopen. Het toestel is op dit moment alleen in India te verkrijgen, maar daar komt Rusland naar verluidt op korte termijn bij. Daarna moet het toestel in nog eens tien Europese landen beschikbaar gaan komen, welke landen dat zijn is nog niet duidelijk.

De Zuid-Koreaanse krant Digital Times meldt dat Samsung van plan is om de Tizen-smartphone in meer landen beschikbaar te maken. Als eerste moet het toestel beschikbaar gaan komen in Rusland, dat land wil meer concurrentie op het gebied mobiele besturingssystemen. Verder zal het toestel in Indonesië beschikbaar gaan komen en tien Europese landen, aldus de krant. Dit moet allemaal nog in het eerste kwartaal van 2016 gaan gebeuren.

Grote vraag is natuurlijk welke tien Europese landen Samsung op het oog zou hebben, als we een gokje moeten wagen dan gaan we voor de Europese landen waar het gemiddelde inkomen toch wat lager ligt en goedkopere smartphones het beter doen. In eerste instantie gaan we dan uit van veel Oost-Europese landen. Of het toestel uiteindelijk in de Benelux beschikbaar komt is afwachten.

De Samsung Z3 is een echt budget-toestel met een 5 inch AMOLED-scherm met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels, een Spreadtrum quad-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde is een 8 megapixel-camera en aan de voorzijde een 5 megapixel-camera te vinden. De adviesprijs ligt op zo’n 125 Amerikaanse dollar, in euro’s zal de prijs waarschijnlijk hetzelfde zijn, zo’n 125 euro.