2min Devices

Huawei brengt in april 5 inch metalen midrange-smartphone uit

Huawei heeft stilletjes op zijn website een nieuwe smartphone aangekondigd, de Huawei GR3. Het gaat hier om een midrange-toestel met een 5 inch HD-scherm (1280 x 720 pixels), een MediaTek octacore-processor, 4G-connectiviteit en een prijskaartje van 229 euro.

Verschillende Nederlandse webwinkels maken al melding van het toestel en stellen te kunnen leveren in april van dit jaar. Huawei zelf heeft nog niets laten weten over de introductie van dit toestel, mogelijk bewaard het die informatie voor het Mobile World Congress eind februari. De Huawei GR3 is overigens al wel op de website te vinden.

De specificaties zijn zeker niet slecht en op basis daarvan stellen we ook dat het hier een midrange-toestel beschikt. Wat we nog niet vaak hebben gezien is een midrange-toestel met een metalen behuizing, iets waar Huawei met dit toestel wel op in zet. Aan de binnenkant is een redelijk krachtige MediaTek octacore-processor (MTK6753T) te vinden met een kloksnelheid van 1,5 GHz, verder is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Ook is er een microSD-slot aanwezig om de opslagcapaciteit uit te breiden.

Het toestel beschikt verder over een 13 megapixel-camera aan de achterzijde met flister en een 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Het toestel beschikt uiteraard over 4G-connectiviteit en een accu van 2200 mAh. Deze kan niet worden verwijderd. Alles bij elkaar een zeer interessant toestel met een enorm scherp prijskaartje.