2min

Huawei heeft in China de Honor 5c gepresenteerd, het lijkt te gaan om een midrange-smartphone voor een bodemprijs. Zo is de Honor 5c voorzien van een 5,2 inch Full HD-scherm met een metalen behuizing en een vingerafdrukscanner. Aan de binnenkant is een HiSilicion Kirin 650 processor te vinden met 2GB werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Het prijskaartje van het toestel is omgerekend 123 euro.

De belangrijkste vraag op dit moment is waarschijnlijk wanneer de Honor 5c in Nederland en België op de markt komt, want op dit moment is het toestel alleen in China gepresenteerd. Normaal gesproken duurt het zo’n 2 a 3 maanden voordat Huawei de toestellen die in China zijn gepresenteerd ook naar Europa brengt.

De Honor 5c zou weleens het succesnummer van dit jaar kunnen worden voor de Chinese fabrikant, al is het nog maar de vraag hoeveel winst de fabrikant op dit toestel kan maken, want het toestel lijkt wel extreem scherp geprijsd te zijn.


De Honor 5c komt in twee versies op de markt, een 3G-versie en een 4G-versie. De eerste is voor de Benelux al niet meer zo interessant door de grote aanwezigheid van 4G-netwerken. Het 3G-model is wel het scherpst geprijsd voor 123 euro, het 4G-model kost 137 euro, maar dat is meteen inclusief ondersteuning voor 4G+-netwerken. Ook heeft Huawei een accu van 3000 mAh in het toestel gestopt, waardoor de accuduur ongetwijfeld goed is.

De toestellen worden geleverd met Android 6.0 Marshmallow en de EMUI 4.1-skin van Huawei. Het wachten is nu tot Honor het toestel in Nederland en België presenteert.