2min

Huawei heeft op de IFA een aantal nieuwe producten gepresenteerd, waaronder twee smartphones en een tablet. Van deze drie producten komt er waarschijnlijk maar één beschikbaar in Nederland en België en dat is de Huawei Nova, een midrange smartphone met een 5 inch Full HD-scherm.

Huawei is op dit moment de derde smartphonefabrikant in de wereld en is druk bezig om die positie te verstevigen en uit te bouwen. Bij Apple staan de verkopen onder druk en Samsung heeft vorige week de Galaxy Note 7 moeten terugroepen, dat biedt mogelijkheden voor Huawei om dichterbij de top twee te komen.

Dat wil het onder meer gaan doen met de Huawei Nova die het vorige week tijdens de IFA presenteerde. Dit is een toestel met een 5 inch Full HD-scherm, wat meer dan voldoende is voor een smartphone. Aan de binnenkant heeft Huawei deze keer niet voor een eigen Kirin-chip gekozen maar voor een Qualcomm Snapdragon 625 met 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Verder is er aan de achterzijde een 12 megapixel camera en aan de voorzijde ene 8 megapixel camera aanwezig. Tot slot beschikt het toestel ook over een vingerafdrukscanner. Dit toestel zal in de verkoop gaan met een adviesprijs van 399 euro, mogelijk gaan de webwinkels hier nog ruim onder zitten en dan wordt het een aantrekkelijk geprijsd toestel.

De andere twee producten die Huawei presenteerde zijn de Huawei nova Plus, dit is een grote versie van de Nova met een 5,5 inch scherm. Verder introduceerde Huawei de MediaPad M3, een tablet met een Kirin 950-chip van Huawei zelf en een QHD-resolutie van 2560 x 1600 pixels. Op papier een hele aardige tablet met audio-optimalisaties van Harman Kardon en een 8,4 inch ClariVu3.0 scherm dat minder blauw licht gebruikt. Er zijn echter geen plannen om deze producten in de Benelux te gaan voeren. In Duitsland zal de tablet wel te koop zijn vanaf 349 euro, mocht iemand bereidt zijn de grens over te rijden.