1 min

Google’s eerste grote poging om een wearable voor op het hoofd te ontwikkelen draaide niet uit op een onverdeeld succes. Google Glass werd wel enthousiast onthaald, maar stuitte mensen die gesteld zijn op hun privacy nogal tegen de borst. Google gooit het nu mogelijk over een andere boeg en zou zich richten op een concurrent voor producten zoals de Samsung Gear VR.

De zoekgigant heeft zijn eerste stappen in de wereld van virtual reality al gezet, het bedrijf introduceerde in 2015 Google Cardboard: twee lenzen en een stuk karton dat in elkaar kon worden gevouwen om een behuizing voor je smartphone te creëren, welke je op je hoofd kan plaatsen.

Google werkt volgens Financial Times nu echter aan een nieuwe bril die beschikt over eigen sensoren, terwijl de behuizing niet van karton maar plastic is gemaakt. Het blijft wel de bedoeling om een smartphone in de bril te plaatsen. Google ontwikkelt bovendien een nieuw platform met de naam Android VR, een uitbreiding voor Android die vertraging in het beeld zoveel als mogelijk moet voorkomen.

Android VR en de nieuwe bril worden later dit jaar verwacht.