1 min Devices

LG G5 kiest voor Always On oled-scherm in LG G5

LG heeft een nieuwe teaser verspreid van zijn nieuwe vlaggenschip, de LG G5. Uit deze teaser wordt duidelijk dat het toestel zal beschikken over een always-on-scherm. Hierdoor kunnen de tijd, gemiste oproepen en notificaties worden getoond wanneer het toestel stand-by is. LG kiest daarmee voor een oled-scherm want dat is de enige technologie die deze mogelijkheid biedt.

LG heeft een video geplaatst waarin een hele rij smartphones is te zien waarvan het scherm één voor één uit gaat, maar bij de LG G5 worden de tijd, datum, gemiste oproepen en notificaties nog steeds getoond, verder is de tekst Always On te lezen, wat erop duidt dat het scherm altijd aan staat.

LG kiest hiermee ongetwijfeld voor een oled-scherm, want dat zijn de enige schermen die de mogelijkheid bieden om per pixel te bepalen of deze in- of uitgeschakeld moet zijn. Als LG zou kiezen voor een LCD-scherm zou het alle pixels moeten inschakelen en dat kost simpelweg teveel energie.

LG zal de LG G5 op zondag 21 februari in Barcelona presenteren voorafgaand aan het Mobile World Congress. Daar zal Techzine bij aanwezig zijn. De LG G5 is de opvolger van de LG G4 (review).