2min

LG heeft een teaser gepubliceerd voor de introductie van de LG G5-smartphone op de Mobile World Congress in Barcelona. Dat is nieuw, want LG koos voorheen altijd voor een presentatie in april of mei, maar nu dus voor eind februari. Op zondag 21 februari om 14:00 zal LG de LG G5 aan de aanwezige media en partners tonen.

De grote vraag is natuurlijk wat voor toestel de LG G5 gaat worden en of LG weet te verrassen. Twee jaar geleden introduceerde het bedrijf de LG G3 (review), een toestel vol innnovatie dat echt indruk maakte. Afgelopen jaar toonde het de LG G4 (review), wat meer een kleine verbetering was op de LG G3 en dus een stuk conservatiever was. Hopelijk weet LG met de LG G5 weer echt indruk te maken.

Op de teaser die LG heeft verspreidt is een muziekdoos te zien met de tekst Play Begins. Wellicht dat LG iets speciaal met muziek gaat doen, een toestel inclusief muziekabonnement? Wie zal het zeggen.

Verder wordt er online al druk gespeculeerd over de mogelijke specificaties. LG hield de afgelopen jaren vast een een behuizing van plastic of van plastic en leer. Dit jaar zou LG hebben gekozen voor een metalen behuizing. Een andere groot vraag is of het toestel voorzien gaat zijn van twee schermen. Recent verscheen de LG V10, dat boven het normale scherm nog een klein langwerpig scherm had voor notificaties.

Wat wel redelijk vaststaat is dat LG kiest voor de Qualcomm Snapdragon 820 als processor voor zijn nieuwe vlaggenschip. Waarschijnlijk in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Volgens geruchten zou LG gekozen hebben voor een verwijderbare onderkant zodat het nog steeds mogelijk is de accu te verwisselen.

Verwacht wordt dat ook HTC en Samsung een toestel zullen introduceren op de Mobile World Congress.