1 min

Google zou in gesprek zijn met verschillende televisiefabrikanten om het Cast-protocol toe te voegen aan hun televisies. Hierdoor moet dit protocol ook beschikbaar komen op televisies die geen gebruik maken van Android. Vizio zou als een van de eerste fabrikanten Cast-ondersteuning willen toevoegen, de vraag is of grote fabrikanten als LG en Samsung hier ook open voor staan.

Google levert op dit moment de Chromecast, een HDMI-dongle die eenvoudig Cast-ondersteuning toevoegt aan televisies. Het is echter relatief eenvoudig voor televisiefabrikanten om het hele Cast-protocol gewoon in te bouwen in hun televisies. De meeste televisies beschikken tegenwoordig over Smart TV-opties en dus een processor om externe beelden te verwerken, verder is er een internetverbinding nodig, iets waar ook veel televisies tegenwoordig over beschikken.

Vizio is een van de eerste fabrikanten die het Cast-protocol gaat toepassen, maar dat bedrijf kiest ook meteen voor een andere strategie. De televisie wordt niet voorzien van software of een uitgebreide interface, in plaats daarvan levert het bedrijf een tablet mee die fungeert als afstandsbediening en alles via het Cast-protocol op de televisie weergeeft.

Veel televisiefabrikanten hebben hun eigen Smart TV-software, maar deze is nog niet altijd even geweldig. Zeker apps zoals Netflix worden vaak minder snel bijgewerkt of zijn nog weleens onstabiel. Veel gebruikers kopen dan ook een Chromecast voor 35 euro om te kunnen beschikken over goede applicaties.