2min

Eind 2014 startte New York al met een pilotprogramma, waarbij 25.000 agenten werden voorzien van een Windows Phone-toestel, dat programma is zo goed gegaan dat nu is besloten om alle 36.000 agenten te voorzien van een nieuw Windows Phone-toestel. Welk toestel de agenten precies krijgen is nog niet helemaal duidelijk.

Microsoft heeft in elk geval een mooi project binnengehaald om te gebruiken als praktijkvoorbeeld. Met de smartphones van het bedrijf worden dadelijk elke dag misdaden voorkomen en openstaande zaken opgelost. Op de afbeelding op de website van New York 1 is een Lumia 640XL te zien, maar of dat ook het toestel is dat de agenten krijgen is niet helemaal duidelijk.

De Lumia 640XL maakt op dit moment nog gebruik van Windows Phone 8.1 en dat zou qua stabiliteit misschien een goede keuze zijn, maar een Lumia met Windows 10 en ondersteuning voor Continuum is mogelijk nog beter. Op die manier kunnen de agenten hun smartphone ook gebruiken als pc. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn in politievoertuigen waar in sommige gevallen en groter scherm en toetsenbord beschikbaar is.

Het pilotprogramma is enorm goed geslaagd door de aanwezige apps die zijn toegevoegd aan de toestellen. Hiermee kunnen de agenten direct zoeken in allerlei gegevens van verschillende departementen. Zo kunnen ze snel informatie over personen en voertuigen opzoeken en controleren. Ook de ondersteuning van Skype video zorgt er vaak voor dat collega’s direct over beelden van een situatie kunnen beschikken om daarnaar te handelen.

Zo werden er vorige week maandag via de smartphones 2000 posters bekeken van mensen die gezocht worden, werd er 36.000 keer in de databases gezocht en werd er 29.000 keer informatie opgevraagd over telefoongesprekken met het alarmnummer.