2min

HTC heeft zijn nieuwe toestel opnieuw niet geheim weten te houden tot de presentatie van de smartphone. Evan Blass van de bekende Twitter-account evleaks heeft een foto van HTC’s nieuwe vlaggenschip gedeeld. Op de foto is de voorzijde van het toestel te zien.

De HTC One M10 lijkt qua ontwerp wat meer af te wijken van zijn voorganger. Het toestel beschikt ook over een home-button aan de voorkant, daar zal ongetwijfeld een vingerafdrukscanner in zijn verwerkt. Verder heeft het toestel sterk afgeronde hoeken en lijkt de zijkant gemaakt te zijn van metaal. De voorkant bestaat zoals gewoonlijk uit glas, de achterkant is nog even afwachten, maar HTC koost de afgelopen jaren al voor metaal.

De HTC One M10 is de opvolger van de HTC One M9 (review), dat toestel werd vorig jaar voorafgaand aan het Mobile World Congress gepresenteerd. HTC stelde toen teleur omdat het toestel vrijwel geen vernieuwing kende ten opzichte van de HTC One M8 (review).

HTC weet dus wat het dit jaar wel moet doen. Doordat het ontwerp weer iets is aangepast en er een home-knop met vingerafdrukscanner is toegevoegd, lijkt het toestel in elk geval vernieuwend. Daarmee is de eerste stap gezet, volgens Blass heeft HTC verder gekozen voor een amoled-scherm en de nieuwste high-end processor van Qualcomm, de Qualcomm Snapdragon 820. Blass deelde eerder al een hele lijst met specificaties van HTC’s nieuwe vlaggenschip.

Wanneer HTC zijn vlaggenschip gaat presenteren is nog niet duidelijk. Tot op heden heeft het bedrijf geen indicatie gegeven het toestel tijdens het Mobile World Congress te willen presenteren.