2min Devices

LG G5 vanaf vrijdag 18 maart te bestellen als pre-order voor 699 euro

Het nieuwe vlaggenschip van de LG, de LG G5, is vanaf 18 maart als pre-order te bestellen voor 699 euro. Wanneer het toestel vervolgens zal worden uitgeleverd is nog niet helemaal duidelijk, maar anonieme bronnen hebben aan Techzine laten weten dat dit eind maart of begin april wordt. LG wil enkele concurrenten voor zijn.

LG heeft vorige maand op het Mobile World Congress zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd maar maakte toen geen lanceerdatum of prijzen bekend. Daarop moesten we nog even wachten, inmiddels hebben wij te horen gekregen dat het toestel binnenkort als pre-order beschikbaar gaat komen.

Vanaf aanstaande vrijdag 18 maart is de LG G5 te bestellen als pre-order. Mensen die ervoor kiezen om het toestel vooraf te bestellen krijgen er ook een leuk extraatje bij. Onze bronnen wilden nog niet verklappen wat dat is, maar aangezien LG in andere landen de cameramodule erbij doet, gaan wij er vanuit dat dit in Nederland ook het geval zal zijn. We konden nog niet bevestigd krijgen of het toestel ook op 18 maart in België te bestellen zal zijn, maar gezien LG in Nederland en België vrijwel hetzelfde beleid voeren gaan we er vanuit dat ook de Belgen vanaf 18 maart de LG G5 kunnen bestellen.

De LG G5 is een unieke smartphone want het is de eerste smartphone die deels modulair is. Het toestel is net als veel andere smartphones voorzien van een metalen behuizing, maar bij de LG G5 kan de onderkant worden verwijderd en kan de accu worden gewisseld. Ook is het mogelijk de onderkant van het toestel te verwisselen met verschillende modules. Zo is er een cameramodule die een grip en enkele fysieke knoppen toevoegt en een audiomodule waarmee je hogere kwaliteit audio kunt beluisteren welke door Bang & Olufsen is geoptimaliseerd.

De LG G5 beschikt verder over de nieuwste hardware, een 5,3 inch scherm met een QHD-resolutie. Aan de achterkant zijn twee camera’s te vinden, een met een normale lens en de ander met een groothoeklens, waardoor je verschillende foto’s kan maken. Op de achterkant is ook nog een vingerafdrukscanner te vinden, waar tegenwoordig elk topmodel van is voorzien. Aan de binnenkant heeft LG gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 820-chip, 4GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit. Deze is ook nog uit te breiden met een microSD-kaartje.

Het toestel wordt geleverd met Android 6.0 Marshmallow en LG’s eigen skin.