1 min

Microsoft gaat de Intel Skylake-processoren toch langer ondersteunen in Windows 7 en 8.1. Microsoft heeft besloten de ondersteuning te verlengen zodat gebruikers met oudere besturingssystemen een jaar langer de tijd hebben om te migreren naar Windows 10.

De Intel Skylake-processoren zijn de allernieuwste modellen van Intel, maar Microsoft wil de ondersteuning van deze nieuwe hardware vroegtijdig staken in Windows 7 en 8.1. Eerder was het de bedoeling om deze processoren vanaf 17 juli 2017 niet meer te ondersteunen, maar dat is nu 17 juli 2018 geworden. Tot die datum kunnen gebruikers dus rekenen op ondersteuning van Microsoft. Systemen met Skylake-configuraties kunnen wel rekenen op beveiligingsupdates voor deze besturingssystemen tot het einde van de extended support datum. Voor Windows 7 is dat 14 januari 2020 en voor Windows 8.1 is dat 10 januari 2023.

Microsoft wilde in een eerder stadium de ondersteuning al op 17 juli 2017 staken, hiermee dwingt het bedrijven om sneller over te stappen op Windows 10. Bedrijven reageerde echter kritisch omdat ze hierdoor worden beperkt in het aanschaffen van nieuwe apparatuur als ze nog niet zover zijn met hun migratie. In bedrijven met duizenden werkplekken duurt het namelijk wel even om een complete Windows-migratie uit te voeren van Windows 7 naar Windows 10. Deze bedrijven hebben nu dus een jaar langer de tijd gekregen.