2min Devices

Google biedt 25 procent korting op Pixel C-tablet

Google heeft Nederland en België toegevoegd aan het rijtje landen waar men 25 procent korting kan krijgen op de Pixel C-tablet. Officieel is de tablet alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar aangezien iedereen zich gratis kan registreren als ontwikkelaar is de korting voor iedereen mogelijk.

De Google Pixel C-tablet is de eerste Android-tablet met de naam Pixel, voorheen was deze naam alleen voorbehouden aan Chrome OS-producten. Voor deze Android-tablet heeft Google ook een aanklikbaar toetsenbord ontwikkeld en op die manier moet het de concurrentie aangaan met onder andere de Surface-producten van Microsoft.

Heel succesvol is de Pixel C-tablet nog niet, voornaamste reden daarvoor is dat Android nog niet zo geschikt is als besturingssysteem voor pc’s. Zo beschikt Android op dit moment nog niet over echte multitasking waarbij je meerdere apps tegelijk kan openen of in vensters kan draaien. Vanaf de volgende versie van Android komt daar echter verandering in, de previewversie van Android N biedt hier wel ondersteuning voor.

Er zijn geruchten dat Google plannen had om Chrome OS en Android op termijn samen te voegen en dat dit het eerst product moest worden, maar dat hier later vanaf is geweken. Zo beschikt de Pixel C-tablet wel over een Chrome OS-bootloader. De Pixel C-tablet zal vanaf de volgende versie van Android in elk geval een stuk bruikbaarder worden.

Mensen die de Pixel C-tablet willen aanschaffen kunnen nu 25 procent korting krijgen door zich te registreren als ontwikkelaar. Daardoor kost de 32GB-versie van de tablet geen 499 euro maar 375 euro. De versie met 64GB kost met korting 450 euro. Het toetsenbord kan optioneel worden bijbesteld, maar hierop geeft het bedrijf uit Mountain View geen korting.