2min

Google heeft een nieuwe versie gepresenteerd van de Chromebook Pixel die speciaal voor ontwikkelaars op de markt wordt gebracht. Daarmee is er eindelijk een opvolger van de eerste Pixel die in 2013 door het bedrijf werd uitgebracht. De nieuwe Pixel beschikt over een nieuwe processor en over twee USB-C-poorten in plaats van USB 2.0-poorten.

Google brengt de nieuwe Chromebook Pixel vooralsnog alleen uit in de Verenigde Staten en daar verschijnt deze in twee versies. Een normale versie en een LS-versie (Ludicrous Speed, belachelijk snel). De normale versie beschikt over een Intel Core i5-5200U, 8GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De LS-versie beschikt over een Intel Core i7-5600U, 16GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit.

Beide modellen beschikken net als de voorganger over een 12,85 inch scherm met een schermresolutie van 2560 x 1700 pixels, twee nieuwe omkeerbare USB-C-poorten, twee USB 3.0-poorten, een 3,5 mm koptelefoon-aansluiting en een SD-kaartslot. Verder beschikt het nieuwe model over de nieuwe WiFi-AC-standaard en Bluetooth 4.0. Het uiterlijk van de Chromebook Pixel is verder identiek aan zijn voorganger, De accu gaat op een volledige lading 12 uur mee, aldus Google. De Chromebook Pixel kost 999 dollar en de Pixel LS kost 1299 dollar.

Google heeft de lancering van een nieuwe webshop aangegrepen om ook de Chromebook Pixel uit te brengen. Voorheen verkocht Google allerlei apparaten via de Google Play Store, nu is er een nieuwe webwinkel geopend op http://store.google.com. Daarin zijn onder andere smartphones, tablet, wearables, Nest-producten en de Chromecast te vinden. Google heeft er in Nederland voor gekozen om geen Chromebooks meer aan te bieden. Deze stonden wel in de Nederlandse Google Play Store, of deze nog terug gaan keren is onduidelijk. Behalve de Chromebooks is ook de Nexus 5 uit het assortiment verdwenen, die keert hoogstwaarschijnlijk niet meer terug.