Google heeft bekendgemaakt dat het op 8 december de Pixel C-tablet gaat verkopen in Nederland, dat zal gebeuren vanuit de Google Play Store. De Pixel C-tablet draait uiteraard op Android en valt in de categorie 2-in-1 apparaten want er is ook een toetsenbord voor beschikbaar dat vastgekoppeld kan worden aan de tablet.

Het is ook Google niet ontgaan dat Microsoft erg veel succes heeft met zijn Surface-tablets en daarom komt het bedrijf uit Mountain View ook met een 2-in-1-tablet. De Pixel C-tablet is al te verkrijgen in de Verenigde Staten maar vanaf volgende week dus ook in Nederland. De grote vraag is of het de concurrentie aan kan met bijvoorbeeld de Surface-tablets van Microsoft.

Google laat weten dat het zowel de 32GB- als de 64GB-versie in Nederland beschikbaar maakt, de prijzen van de tablet zijn respectievelijk 499 en 599 euro. Het toetsenbord zal optioneel verkrijgbaar zijn en moet dus los worden bijgekocht voor een bedrag van 169 euro.

Voor dat geld krijgt je een tablet met een 10,2 inch scherm en een schermresolutie van 2560 x 1800 pixels. Dit is een unieke schermresolutie. Aan de binnenkant is gekozen voor een NVIDIA X1-processor, dit is een quadcore-processor met Maxwell-GPU, waardoor de processor vooral grafisch erg krachtig zou moeten zijn. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en dus 32 of 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig. De tablet draait op de nieuwste versie van Android, Android 6.0 Marshmallow.

Het toetsenbord wordt niet met een speciale connector verbonden met de tablet, maar met Bluetooth, hierdoor beschikt het toetsenbord ook over zijn eigen accu die moet worden opgeladen. Dit is wel een nadeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Surface-tablets van Microsoft en de iPad Pro van Apple.