1 min

Amazon heeft aan al zijn verkopers laten weten dat het niet langer is toegestaan om USB-C-kabels te verkopen die niet volledig voldoen aan de standaard. Hier is voor gekozen omdat sommige fabrikanten afwijken van de standaard om op die manier goedkopere USB-C-kabel te produceren. Het gevolg is echter dat deze goedkope kabels de apparaten waarmee ze worden verbonden kunnen beschadigen.

Amazon probeert de voorkomen dat de eindgebruiker de dupe wordt van de goedkope USB-C-kabels, deze kabels missen een benodigde 56kΩ weerstand. Hierdoor kan het gebeuren dat een apparaat probeert om meer voltage uit de oplader te halen dan die werkelijk aan kan. Vervolgens kan de oplader, kabel of zelfs het apparaat schade oplopen.

Amazon kwam negatief in het nieuws toen een Google-engineer besloot om de meest verkochtte USB C-kabels op Amazon aan een test te onderwerpen en de meerderheid de vereiste weerstand miste. Amazon kwam destijds meteen in actie, maar heeft nu zijn hele beleid rond de kabels aangepast.

Als winkeliers nu deze kabel willen verkopen op Amazon, gaat het Amerikaanse bedrijf de kabel eerst testen, voordat deze verkocht mag worden.