1 min

Huawei heeft in China bij de introductie van het nieuwe vlaggenschip, de Huawei P9, ook een eigen VR-headset geïntroduceerd die gebruikt kan worden in combinatie met de Huawei P9. Het is onduidelijk of we deze VR-headset ook in Europa gaan zien.

Huawei lijkt qua ontwerp goed gekeken te hebben naar de VR-headset van Samsung. De Samsung Gear VR is als we het ware een bril waar je een Samsung-smartphones in kan plaatsen om vervolgens gebruik te maken van VR. Huawei doet dit op dezelfde manier met de Huawei P9.

Er is echter wel een heel groot en belangrijk verschil. De smartphones van Samsung beschikken over een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, terwijl de Huawei P9 het moet doen met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Voor een goede virtual reality-ervaring heb je eigenlijk een 4K-resolutie nodig, daarbij schiet QHD dus eigenlijk al te kort, maar bij Full HD kan je de pixels echt gaan tellen. De Huawei P9 is simpelweg niet zo geschikt voor virtual reality, voor het gebruik als smartphone is de resolutie van de P9 wel voldoende.

Wij achten de kans dat Huawei de VR-headset in Europa uit brengt dan ook niet zo groot. Simpelweg omdat ze zich niet kunnen meten met de concurrentie.