Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de 12 inch MacBook een upgrade heeft gekregen, aan de binnenkant is de processor vervangen door een nieuw model uit de Intel Skylake-serie. Hierdoor beschikken ze over flink wat extra rekenkracht maar ook een veel krachtigere grafische processor. Ook voegt Apple een extra kleurtje toe aan het assortiment, namelijk rosegoud.

Apple heeft de 12 inch MacBook voorzien van nieuwe hardware die nog betere prestaties moeten leveren. De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar maar twee verschillende processoren, namelijk een Intel Core M3- of een Intel Core M5-processor. Beide modellen zijn een flink stuk krachtiger dan hun voorgangers en beschikken naast betere CPU-prestaties ook over betere grafische prestaties (25% beter) met dank aan de Intel HD Graphics 515-chip. De kloksnelheid van de M3 is standaard 1,1 GHz met een Turbo die oploopt tot 2,2 GHz terwijl de M5 zijn werk doet op 1,2 GHz met een Turbo tot 2,7 GHz. Beide modellen zijn voorzien van 8GB aan werkgeheugen en 256 of 512GB aan opslagcapaciteit.

Apple heeft gekozen voor nog sneller pci-e flashgeheugen, waardoor de prestaties van de opslagcapaciteit opnieuw zijn toegenomen. Al deze onderdelen hebben nog een ander voordeel en dat is dat ze minder energieverbruiken waardoor de accuduur verder is toegenomen, volgens Apple moet je nu 10 uur kunnen werken op een volledige acculading.


De 12 inch MacBook blinkt verder uit in zijn minimalistisch ontwerp. De laptop is slechts 13,1mm dun en beschikt over slechts één USB Type C-aansluiting. Wil je meerdere apparaten aansluiten op dit systeem dan moet je een uitbreidbare-dock kopen die op deze poort kan worden aangesloten.

Het beschikbaar maken van de MacBook in rosegoud zorgt ervoor dat je nu ook een MacBook kan kopen die bij je rosegouden iPhone past. De nieuwe modellen kosten 1449 en 1799 euro afhankelijk van de gekozen configuratie.

Apple maakte verder bekend dat de MacBook Air-modellen van 13 inch nu standaard voorzien worden van 8GB aan werkgeheugen.