1 min

Er is enige discussie ontstaan over het gebruik van Qualcomm’s QuickCharge-technologie in combinatie met de USB Type-C aansluiting. Volgens de USB Type C-specificatie moet het voltages van de aansluiting liggen tussen de 4,45 en de 5,25 volt, Qualcomm schroeft het voltage echter op tot 12 volt om de accu sneller op te laden.

Een Google-engineer die onderzoek deed naar USB Type-C gaf dan ook aan dat Qualcomm hiermee niet voldoet aan de specificatie want het voltage op de VBUS wordt fors overschreven. Dit zou dan ook schadelijke gevolgen kunnen hebben omdat het voltage niet voor niks lager is vastgesteld, hij raadde het gebruik van QuickCharge-laders dan ook af.

Qualcomm heeft nu gereageerd dat het aan de fabrikanten is om het voltage van de QuickCharge-laders vast te stellen, maar dat het bedrijf geen problemen ziet met het gebruik van de technologie en het opvoeren van het voltage. Volgens Qualcomm is de technologie connector onafhankelijk ontworpen en is deze volkomen veilig.

Onder andere de nieuwe HTC 10 en LG G5 maken gebruik van de USB Type C-aansluiting in combinatie met de QuickCharge-technologie van Qualcomm.