2min Devices

‘Moto X-toestellen worden uitbreidbaar met modulaire accessoires’

In navolging van de LG G5 lijken ook de nieuwe Moto X-toestellen uitbreidbaar te worden. Gisteren lekte er al foto’s uit van een nieuwe Moto X en vielen ons de gouden pinnetjes op de achterkant al op, wij vermoeden toen dat Lenovo mogelijk ook met een VR-headset zou komen, Evan Blass meldt nu dat er verschillende bevestigbare accessoires komen voor twee Moto X-toestellen.

Evan Blass is geen onbekende in smartphoneland, hij is de bekende informatielekker van de Twitter-account evleaks. Hij weet in veel gevallen vroegtijdig informatie in handen te krijgen die niemand heeft. Gisteren lekte er al foto’s uit van een nieuwe Moto X-toestel, Blass stelt nu dat Lenovo met twee Moto X-vlaggenschepen komt die beide voorzien zijn van een modulaire achterkant.

Lenovo zou werken aan maar liefst zes modules die aan het toestel vast kunnen worden geklikt en verbinden maken via de gouden puntjes. Hieronder vallen onder andere een accupack, cameragrip met flitser en optische zoom, pico-projector, stereo-speaker en een beschermcover met een groothoeklens. Daarnaast zouden derde partijen ook de mogelijkheid gaan krijgen om modules te maken voor de Moto X-toestellen.

Daarmee lijkt LG niet meer de enige te zijn met een uitbreidbare en aanpasbare smartphone, de nieuwe Moto X-toestellen gaan de concurrentie aan met het Zuid-Koreaanse merk.

Blass meldt verder dat de twee toestellen beide voorzien zijn van een 5,5 inch scherm, één echte high-end met QHD-resolutie en Snapdragon 820-chipset, terwijl de goedkopere voorzien is van een Full HD-resolutie en een Snapdragon 625-chipset. Verwacht wordt dat Lenovo de toestellen begin juni zal presenteren.

Bron:VentureBeat