2min

Lenovo heeft met de overname van Motorola een sterk merk in handen in de Westerse landen. Langzaam wordt duidelijk hoe het Chinese bedrijf zijn marktaandeel wil vergroten, namelijk met modulaire smartphones. De Lenovo Moto Z-serie beschikt over verschillende smartphones die allemaal beschikken over een 5,5 inch scherm en een behuizing waar modules aan de achterkant kunnen worden opgeklikt. Er zijn al een aantal Moto Mods beschikbaar, maar komend jaar moeten er nog minimaal twaalf bijkomen.

We lezen bij Cnet dat Lenovo fors gaat inzetten op zijn nieuwe Moto Z-serie en dat er nog minimaal twaalf Moto Mods zullen worden geïntroduceerd, het idee is om een compleet ecosysteem te vormen met Mods. Het is een zeer alternatieve strategie maar wel een waarmee Lenovo zich kan onderscheiden van de andere Android-fabrikanten in de markt. De grote vraag die nog niet is beantwoord, is of consumenten bereidt zijn om deze Mods ook aan te schaffen?

Er zijn diverse mods in de maak en de bedoeling is dat er ongeveer elke maand een nieuwe Mod op de markt komt voor de Z-serie van Lenovo Moto. Zo kunnen we onder meer nog een gamecontroller en e-reader verwachten.

De Moto Z-serie smartphones zijn aan de achterzijde vrijwel allemaal identiek, ze beschikken namelijk over een aantal pinnetjes en magneten om de Moto Mods mee te verbinden. Lenovo heeft gezegd dat het voorlopig vast zal blijven houden aan dit formaat, zodat de Mods nog jaren mee kunnen. Op dit moment zijn er al een aantal Mods beschikbaar, namelijk een beamer, camera en speaker, waarvan de camera het meest indrukkwekkend is, deze kan optisch zoomen en beschikt over een Xenon-flitser.