1 min

Enkele weken geleden doken de eerste berichten op over de nieuwe high-end Motorola-smartphones die Lenovo later dit jaar gaat introduceren. Het bedrijf zou ervoor kiezen om de Moto X-serie te gaan rebranden naar Moto Z en daarnaast krijgen de toestellen modulaire uitbreidingen. Nu is er een foto uitgelekt die modules laat zien die achterop het toestel kunnen worden geklikt.

Lenovo gaat de Moto X-serie veranderen in de Moto Z-serie, de namen Play en Style lijken vooralsnog wel te blijven bestaan. Verder kiest Motorola voor een zelfde weg als LG door de toestellen enigszins modulair te maken zodat ze kunnen worden uitgebreid met extra features.

LG koos voor een verwijderbare en verwisselbare onderkant, bij Motorola kunnen de modules net als een hoesje op de achterkant worden geklikt. Op de foto zijn drie modules te zien waarbij de laatste duidelijk een camera-module is, mogelijk met optische zoom. De andere twee modules kunnen nog van alles zijn.

Motorola heeft aan de buitenkant van de smartphone een aantal pinnetjes toegevoegd waarmee een module verbinding kan maken met de smartphone. Het is nog onduidelijk of alleen Motorola met modules komt of dat er meer bedrijven modules mogen gaan maken.