1 min

Github heeft besloten om zijn betaalde abonnementen op de schop te nemen, voorheen waren er verschillende abonnementen voor het aantal privérepositories, nu is dat voor alle abonnementen onbeperkt. Een persoonlijk abonnement kost 7 dollar per maand, een organisatie betaald 9 dollar per maand per gebruiker of 25 dollar per maand voor 5 gebruikers.

Github heeft zichzelf een stuk aantrekkelijker in de markt gezet met de nieuwe abonnementenstructuur en daar zullen veel ontwikkelaars ongetwijfeld gebruik van gaan maken. Voor slechts 7 dollar kan je je broncode nu beheren via Github. Daarnaast kan Gibhub ook gezien worden als een goede backup-locatie.

De prijsverlaging is fors te noemen die Github nu heeft doorgevoerd, voorheen betaalde bedrijven 25 dollar per maand voor 10 repositories, nu zijn ze voor iedereen onbeperkt. Een logische verklaring zou kunnen zijn dat er maar weinig bedrijven zoveel repositories in gebruik hebben.

Github heeft de laatste tijd wel wat concurrentie gehad van nieuwe repositoriediensten die ook allemaal een onbeperkt aantal repositories aanbieden.