2min

Lenovo heeft op een evenement in India twee nieuwe smartphones geïntroduceerd, de Moto G4 en de Moto G4 Plus. De toestellen hebben allebei een 5,5 inch scherm met een Full HD-resolutie, daarmee is de Plus-naam wel enigszins verwarrend.

Lenovo koos ervoor om de toestellen in India te presenteren maar dat betekent niet dat we de toestellen niet in de Benelux gaan zien. De toestellen komen binnen enkele weken ook in Nederland beschikbaar. Lenovo heeft ervoor gekozen om de toestellen de naam Moto G4 en Moto G4 Plus te geven wat wel enigszins verwarrend is. Plus betekent inmiddels bij veel fabrikanten dat het een grotere variant is van het basismodel. In het geval van Lenovo betekent het een betere camera en de toevoeging van een vingerafdrukscanner.

De Moto G-serie begon ooit op 4,5 inch en groeide toen naar 5 inch omdat dat een gangbaarder formaat werd. Nu kiest Lenovo ervoor om de toestellen 5,5 inch te maken, een toch wat groter en minder populair formaat.

De 5,5 inch schermen die Lenovo nu toepast zijn wel voorzien van een Full HD-resolutie (1920×1080 pixels), wat wel weer een upgrade is van de HD-resolutie bij de vorige generaties. Aan de binnenkant is gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 617-chip, dit is een octacore-processor met een kloksnelheid van 1,5GHz. Verder kiest Lenovo voor 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit, wat wederom een verbetering is ten opzichte van vorig jaar.

Zoals eerder vermeldt is de G4 Plus voorzien van een vingerafdrukscanner en de normale G4 niet, verder is de Plus-versie voorzien van een 16 megapixel-camera en de normale G4 van een 13 megapixel-camera.

Lenovo heeft nog geen euro-prijzen bekendgemaakt maar wel in ponden voor het Verenigd Koninkrijk. Daar kosten de toestellen 169 en 199 pond, wat omgerekend neerkomt op 216 en 254 euro.